Hørby her og nu

Der sker altid noget på Hørby Efterskole. Her kan du følge med i nyhederne fra skolen. Du kan også følge med i skolens liv på facebook.

De seneste nyhedsbreve finder du her:


Juni 2018

Kom og oplev Hørby

Går du og overvejer at skulle på efterskole til august, så er du velkommen til en rundvisning og en snak om livet på efterskolen og dine muligheder her. Vi glæder os til at møde dig.


6. september 2018

Åbent hus på Hørby Efterskole

Åbent Hus på Hørby Efterskole

Åbent hus første torsdag i måneden på Hørby Efterskole kl. 18.45 - 20.45. Går du og overvejer at skulle på efterskole til næste skoleår, så er du velkommen til en rundvisning og en snak om livet på efterskolen og dine muligheder her. Vi glæder os til at møde dig.


12. juni 2018

Landsbyløbet

Vær med når Hørby Efterskole tirsdag den 12. juni er MÅLområde for 4. etape af LandsbyLØBET.

LandbyLØBET er et motionsløb for alle, hvad enten man løber eller cykler. Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune står bag løbet, hvis formål er at skabe synlighed om landsbyerne i kommunen.

Ønsker du at deltage som løber eller cyklist så tilmeld dig på https://www.sportstiming.dk/event/5230

Eller mød op og klap deltagerne i mål – Hørby Efterskole sælger pasta og kødsauce med salat og flutes for kr. 25 fra kl. 19. De første deltagere forventes i mål fra kl. 19.20.

Eleverne deltager alle i løbet, hvad enten det er som løber, cyklist, klapper eller anden praktisk hjælper.

Se mere


9. juni 2018

Hørby Børnemusikfestival

Hørby Efterskole danner nu for 5. år rammen om HØRBY BØRNEMUSIKFESTIVAL

Lokale kræfter står bag arrangementet, som hvert år trækker op imod 1.000 gæster til Hørby for at høre musik, lege i sæbebobleteltet - med sæbeboblekongen, blive ansigtsmalet, male på sten, spille bold og meget andet. Alle aktiviteterne og sågar middagsmaden er betalt, når man har købt sin billet på http://www.hoerbyboernemusikfestival.dk/

Skolens elever er aktive medspillere med levering af musik fra lille scene, udklædning, ansigtsmalere, salg og andre praktiske opgaver.

Se mere


Uge 13

Camp Hørby

Camp Hørby er for dig, der lige nu går i 7. til 9. klasse og har lyst til at prøve at være efterskole-elev i tre dage.

 

 


22.+23. marts 2018

Musicalen 'Den lille fred i den store krig'

Da 1. verdenskrig brød ud i sommeren 1914, var soldaterne blevet lovet, at de ville være hjemme igen ”inden løvfald”…
Juleaften lå de stadig i skyttegravene, og håbet om at komme hjem inden bladene faldt af træerne, var for længst dødt. Livet i skyttegravene føltes allerede for mange, som om det havde stået på i en evighed. Det var en trøstesløs og evig kamp mod fugt, kulde, lus, rotter – og fjender.

Men så opstod en besynderlig våbenhvile…

HØRBY EFTERSKOLE præsenterer i år sin musical ”Den lille fred i den store krig”, hvor omdrejningspunktet er 1. verdenskrig, der i 2018 markerer 100-året for sin afslutning. I forestillingen møder vi engelske James og tyske Otto der hver især er draget ud for at kæmpe for freden. Men, også hjemme hos familie og venner har krigen sine omkostninger.

Vi håber du kunne have lyst til at kigge forbi skolen og opleve årets elevhold på scenen i forestillingen, som er skrevet af skolens Performancelærere.

Offentlige forestillinger er torsdag den 22. marts og fredag 23. marts, begge aftener kl. 19.30. Billetprisen, inkl. efterfølgende kaffe og kage er 50,- kr. Børn og unge under 18 år er gratis.

Vi håber at du har lyst til at kigge forbi.

Se mere


25. marts 2018

Hørby Bazar

Kom og vær med, når Hørby Efterskoles hal forvandles til en vaskeægte BAZAR. Hele 104 stande bugner med tøj, sko, legetøj, glaskunst, smykker, betonfigurer, pileflet, brugskunst og meget, meget mere.

Kan du svare ”ja” til bare ét af nedenstående punkter, så er du helt sikkert klar til HØRBY BAZAR:

  • Har du sans for en god handel?
  • Ønsker du at blive forårsklar med nyt tøj, ting til hjemmet eller en gave til ungerne?
  • Har du tænkt på, at det andre ikke kan bruge mere, måske lige er det, som du står og mangler?
  • Ønsker du at byde venner, naboer og andre på kaffe, the, sodavand, kage, frugt, pålægsboller, pølsehorn el.lign. til absolut billige priser?
  • Ønsker du vise efterskolen frem for nogle, som du kender?

Så mød op søndag den 25. marts kl. 11 - 15.30. Der er GRATIS ADGANG.

Det startede for 6 år siden på byens folkeskole, med nu 5 år på Hørby Efterskole har det vokset sig til et kæmpe tilløbsstykke med langt over 1.000 gæster. 

Bag arrangementet står tre lokale piger – Hørby Efterskole danner rammerne.

Overskuddet går til Hørby BørneMusikFestival, Hørby Bylegeplads og HI Gymnastik.

For mere info:  https://www.facebook.com/Hørby-Bazar-727882074022863/?fref=ts


15. DECEMBER 2017

ÅRSSKRIFT 2017

Årsskriftet i 2017 sætter fokus på engagement. Om sammenhæng mellem jeg og vi, individ og fællesskab. På Hørby bliver jeg til vi og vi udvikler den enkelte i fællesskabet.

Læs om det og meget mere:

Årsskrift Hørby Efterskole 2017


8. SEPTEMBER 2017

Pressemeddelelse - Mine personlige mål

Mine personlige mål

”Jeg vil gerne blive bedre til at se mere logisk på tingene”, ”Jeg vil gerne forbedre min kondition – MEGET!”, ”Blive bedre til at stole på mig selv, og være lidt mere ligeglad med, hvad andre mener” og ”Få styr på Excel, GeoGebra og andre umulige programmer”.

Disse og mange andre har været målsætninger som eleverne på Hørby Efterskole har sat for deres år på efterskolen. De er gennem de første uger på skolen blevet præsenteret de målsætninger undervisningen skal køre efter, hvor der tages udgangspunkt i de mange styrkesider, hvert enkelt menneske har. Her er der ikke bare tale om et værkstøj, der hænger sammen med det at gå i skole, men i det hele taget et værktøj, der handler om de udfordringer man står over for i hverdagen og de kompetencer, der skal trækkes på, når en udfordring skal klares.

Derfor handler elevernes personlige mål om alt lige fra, hvordan man vil arbejde på at se sig selv i forhold til andre mennesker, til hvordan man vil træne evnen til at opfatte ting logisk og til det at styrke sin kondition. Noget vil falde let, når man først kommer i gang med det, mens andet virkelig kræver energi for at udvikle sine evner på det helt specielle område, hvor man har et mål om at blive bedre.

Beskeden til eleverne har været, at de skal formulere deres mål sådan, at det er ok, at de bliver delt med andre. På skolen er der nemlig blevet en væg, hvor alle skemaerne hænger, og hvor man kan gå lidt og kigge på, hvad de forskellige har valgt at udfordre sig selv med i deres år på Hørby Efterskole.

Hørby Efterskole sluttede den fire ugers introduktionsperiode med en forældreweekend, hvor elevernes forældre fik lejlighed til at stifte lidt nærmere bekendtskab med den daglige undervisning, ligesom der også var en række aktiviteter, der krævede samarbejde mellem elever og forældre for at komme frem til en løsning på de udfordringer, de blev stiller overfor.

Næste gang Hørby Efterskole inviterer på besøg er i forbindelse med Efterskolernes Dag søndag den 24. september, hvor der er åbent hus mellem kl. 13 og 17 for alle, der gerne vil vide lidt mere om, hvad et efterskoleophold handler om.

Se mere