Skiekskursion - skirejse - skitur

Der er utallige gode grunde til at tage på skitur :) Ski kan noget! Sne kan noget! Norge kan noget helt særligt for os på Hørby!
Af Inge Holland, lærer og skientusiast på Hørby Efterskole

I Danmark skal vi efterhånden kigge langt efter is og sne, det er nærmest blevet en mangelvare. Vi elsker at byde eleverne noget, de umiddelbart ikke selv ville have valgt. Allerede her har vi to gode grunde, til at vælge at flytte undervisningen til Norge i en uge.

Læring

Det ligger lige til højrebenet, at alle skal tilbydes at lære at stå på ski. Nogle skal tilbydes udfordringen mere bestemt end andre (ligesom hjemme på skolen), da der kan være manglende tro på egne evner og muligheder. Andre suser afsted og glemmer, at de ikke er alene, hvilket kan medføre, at der rives både træer og kammerater med i faldet (ligesom hjemme på skolen). Der er også dem, som er født med skiene på, og som blomstrer ved at lære fra sig i fjeldene.

Efter første dag står vi med et smilende elevhold, der har fået røde kinder af frost og sne samt glædesstrålende øjne af, at lære noget nyt, som lykkedes ret hurtigt, med hjælp fra en lærer eller en kammerat.

Sammenhold

Alle er med, både elever og personaler, (med undtagelse af dem, som har glemt pas, eller for hvem det er udløbet!), hvilket giver uendelig mange muligheder for nye og flere bekendtskaber f.eks.

  • På færgen, hvor vi pludselig er sammen på en helt anden måde.

  • På liften, hvor der snildt kan blive tid til en snak om skifærdigheder, eller hvordan de andre kører :).

  • På pisterne, hvor der er gode muligheder for at hjælpe én på benene eller ud af træerne.

  • I spisesalen, hvor vi sørger, for at der ved tilfældig lodtrækning findes nye bordpladser til måltiderne.

  • I det store fællesrum hvor der er plads til spil og leg, og hvor aftenunderholdningen runder dagen af.

Udfordringer

Er der nok af, her udvikles vi og bliver stærke. Hvis færgen vipper og der blev takket nej til en søsygepille. Hvis mor har pakket kufferten med sommertøj. Hvis sygdom eller skader forhindrer deltagelse i skiløbet. Eller den største af dem alle; hvis de store ”outdoorpoint” skal ind på kontoen må dagsturen med Jesper Ejnar på langrend vælges til. Her bliver piger til kvinder og drenge til mænd gennem Norges storslåede natur og fredelige vidder. Vi følger ikke sporet, men farer aldrig helt vild, og vi lærer at det kan være skønt, at falde i den bløde sne og uendeligt hårdt at rejse sig igen for jeg-ved-ikke-hvilken-gang. Ved sen aftensmad, med slidte fødder og tung krop nikker alle samstemmende, som vidner om en fantastisk tur, som var alle anstrengelserne værd.

Dagali - Ål

Vi har besøgt og nydt Dagali hotel og skicenter, samt de elskværdige personaler mere end 30 gange. Vi har nydt friheden til at køre kælk på nordens længste kælkeløjpe, køre off-pist, bygge hop samt lave slalombaner og sneudfordringer. Vi har nydt suppen, laksen, desserten og hotellets skønne store stuer, med kæmpe sofaer, hvor der var plads til at slænge sig og samles om aftenen til fællessang og underholdning om dagens bedrifter. Endelig har vi nydt de specielle detaljer med almuemaling, alkover og træudskæringer på værelserne, som gjorde at alle havde fået det bedste værelse, og vi virkelig følte os hjemme.

Trist meddelelse … Dagali er lukket!!!

Norgesudvalget har rekognosceret og valget er faldet på Ål, som Hørbys fremtidige skisportssted og Hallingdal Feriepark som indkvartering. Vi er klar til nye og anderledes udfordringer, og umiddelbart er der flere ting, som er vanskelige at klage over.  Der er flere lifter og pister, vi skal bo i nybyggede hytter, som ligger helt op til elven. Ud fra billederne et meget smukt syn, så det skal nok blive en rigtig god oplevelse for os alle.

Vi glæder os :)


Hørbys blog

Få nyheder fra Hørby Efterskole

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få nyheder om alt fra Åbent Hus, indbydelser, tidligere elevers oplevelser på skolen, vores læringsstile og meget andet.


Tilmeld dig her

Test dig selv

Bliv klogere på, hvordan du lærer bedst – det tager kun tre minutter.

Start test

Bestil brochure

Er du interesseret i Hørby Efterskole, sender vi dig gerne mere information.

Bestil her

Besøg os

Tag dine forældre med og besøg skolen. Vi holder ofte Åbent Hus.

Begynd her