Lad det svære være, hvad det er

Da jeg fik til opgave at skrive om, hvordan det er at gå på efterskole, var jeg sikker på, at det ville være vildt nemt og hurtigt at skrive. Men, som jeg kom i gang, var det faktisk ret svært, eftersom det nok, for os alle, har været lidt overvældende at begynde som nye efterskoleelever.
Af Johanne Rytter Markedal, elev på Hørby Efterskole 2020/21

I begyndelsen var vi nok allesammen vildt nervøse… Jeg tror, at det der har gjort, at jeg i hvert fald så hurtigt er blevet tryg her, er, at vi alle sammen sad med de samme følelser.

Nogle har haft brug for at starte på ny og lægge tingene derhjemme bag sig.
Vi kommer alle sammen fra forskellige baggrunde – og har alle sammen forskellige forhistorier.
Vi har hver især vores egne værdier, og måske forventninger om, hvordan året skal gå.

Tilfælles har vi det, at vi allesammen er kommet med et mindset, om at skabe nye relationer og måske skabe noget, som er stærkere, end det derhjemme - et større fællesskab!

Selvom vi nok alle har forskellige forståelser af, hvad et godt fællesskab er, føler jeg, at vi allerede er godt på vej. Vi har fået skabt nogle gode rammer, hvor der er plads til alle.

For jeg tror, at det er det, et godt fællesskab handler om. Ikke, at vi nødvendigvis alle har samme holdninger og styrker, men at vi alle sammen giver vores bedste, for at forstå hinanden og for at få alle med, og bidrager med det vi kan. Trods forskelligheder…

At fællesskab ikke nødvendigvis er lig med, at vi alle er perfekte og fungerer perfekt sammen, men at det betyder, at det hele går op i en højere enhed, fordi vi netop har lyst til at være sammen med hinanden. At vi lægger alle de her forventninger til side, og bare lever 100% i det, der sker. Tager udfordringerne og det svære med, og lader det være, hvad det er.

Sådan tror jeg nemlig, vi sammen får det bedste efterskoleår!

Hørbys blog

Få nyheder fra Hørby Efterskole

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få nyheder om alt fra Åbent Hus, indbydelser, tidligere elevers oplevelser på skolen, vores læringsstile og meget andet.