Er forældre pinlige?

Er det en del af deres jobbeskrivelse som forældre at være pinlige?
Af Rasmus Hvidsten, elev på Hørby Efterskole 2018/19

Er det en del af deres jobbeskrivelse som forældre at være pinlige? Det kan jeg ikke selv sige. Jeg er ikke forælder. Men, som ung og efterskoleelev kan jeg fortælle dig, at forældre er pinlige. Jeg oplever ofte, at forældre er pinlige. Både mine egne forældre og andres forældre. Og selvom det ofte er mærkeligt og irriterende, er det måske deres måde at vise, at de holder af os.

Vi havde forældreweekend for et par uger siden på min efterskole – Hørby Efterskole. Der var masser af forældre. Og jeg kan fortælle dig, at der var der mindst lige så mange pinlige forældre, som der var elever. Især da vi skulle ud og danse… Der skulle mødre nemlig danse med sønner, ikke deres egne børn, men med de andre forældres sønner, og fædre skulle på samme måde danse med døtre. Jeg syntes selv at det var rigtig pinligt at danse med en fremmed og så endda en andens forælder.

Men, det var meget sjovt alligevel. Vi var også ude på sådan nogle forskellige workshops, hvor vi kunne vælge imellem, om vi ville ud og spille volley, floorball eller måske ville man –  ligesom min far og jeg – ud at gå en tur. Det var meget hyggeligt. Så fik forældrene også en smagsprøve på hvilke slags valgfag, som vi elever har i løbet af en uge på Hørby.

Men, tilbage til det store spørgsmål. Er forældre pinlige? Ja, det vil jeg sige at de er. Jeg er faktisk ret sikker på at de fleste er pinlige med vilje… Jeg hørte nemlig på et tidspunkt, imens forældrene var ved at ankomme, en forælder, der råbte til sin datter: ”Hey! Kommer du ikke herover og giver din mor et knus?” Og hun råbte så højt at alle kunne høre det. Så på den måde tror jeg, at alle forældre er pinlige. Det synes deres sønner og døtre i hvert fald…


Hørbys blog

Få nyheder fra Hørby Efterskole

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få nyheder om alt fra Åbent Hus, indbydelser, tidligere elevers oplevelser på skolen, vores læringsstile og meget andet.


Tilmeld dig her

Test dig selv

Bliv klogere på, hvordan du lærer bedst – det tager kun tre minutter.

Start test

Bestil brochure

Er du interesseret i Hørby Efterskole, sender vi dig gerne mere information.

Bestil her

Besøg os

Tag dine forældre med og besøg skolen. Vi holder ofte Åbent Hus.

Begynd her