Efterskolernes Landsstævnehold LS-2017

Hørby Efterskole tog til Aalborg og oplevede et landsstævne i helt nye, fantastiske og kraftfulde rammer. Det hele foregik i centrum af byen med den nye havnefront som omdrejningspunkt. Vi fik en fantastisk idrætsoplevelse med høj puls og bevægelse.
Af Inge Holland, lærer

I 2017 deltog Hørby i DGI´s landsstævne for første gang. Efterskoleforeningen ønskede en større mangfoldighed og gjorde det derfor muligt at deltage i det store fællesshow uden, at alle skulle mestre alle gymnastikserierne. Dette tiltag slog deltagerrekord på det hidtil største efterskolehold. 6.700 elever og 700 medarbejdere fra 61 skoler valgte at deltage i Landsstævnet i Aalborg. 

Gode rammer

Hørby Efterskole boede på Gl. Hasseris Skole sammen med de andre tilmeldte Nordjyske Efterskoler - Han Herred, Aabybro, Ingstrup, Halvorsminde og HCI. 

På Hørby besluttede vi at opfordre til, at eleverne medbragte cykel + hjelm. Vi havde 3,6 kilometer ind til Kongrescentret, hvor vi spiste morgen- og aftensmad. Derudover foregik mange af aktiviteterne på Aalborg Frejas anlæg mandag til torsdag samt ved Aalborg lystbådehavn i Vestbyen. Cyklen var en fantastisk løsning, og Gl. Hasseris Skole gav os de bedst tænkelige rammer, hvor de mange frivillige altid var klar til at hjælpe.

Afstanden til Aalborg gjorde det muligt for vore elever at vælge bredt blandt det store udvalg af tilbud til landsstævnet. Hørby var repræsenteret i badminton, beachvolley, fodbold, kajak og kano, beachhåndbold, klatring, kor, outdoor, MTB, parkour, rytmiskgymnastik/dans, sammenspil og streetfodbold.

En del af bevægelsen

Torsdag deltog vi i åbningsparaden gennem Aalborg – og hyggede os i de udleverede regnslag på broen, mens vi ventede på at sende balloner til himmels. Efterskoleholdets show på Aalborg Stadion var ugens klimaks. Nøj, hvor var det fedt at være en del af! Forholdsvis simple bevægelser blev kæmpe store, når der var 6700, som udførte bevægelserne samtidig. 

Aalborg Stadion var en kanon ramme til træning og show. Vi fik lov til at have lærerværelse med udsigt ned over alle eleverne. Det var godt at være elev, det var godt at være lærer, og der var god opbakning fra Hørbys forældre og venner til de tre shows.

Vi sendte nogle meget trætte og oplevelsesfyldte unge hjem efter en hektisk og begivenhedsrig uge, hvor der var prioriteret lange dage fyldt med unikke oplevelser. Aalborgs centrum rummede i alt 25.127 deltagere samt 5000 frivillige - imponerende!

Svendborg bobler af begejstring over landsstævne i 2021. Det bliver helt sikkert med deltagelse fra Hørby Efterskole!
 


Hørbys blog

Få nyheder fra Hørby Efterskole

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få nyheder om alt fra Åbent Hus, indbydelser, tidligere elevers oplevelser på skolen, vores læringsstile og meget andet.


Tilmeld dig her

Test dig selv

Bliv klogere på, hvordan du lærer bedst – det tager kun tre minutter.

Start test

Bestil brochure

Er du interesseret i Hørby Efterskole, sender vi dig gerne mere information.

Bestil her

Besøg os

Tag dine forældre med og besøg skolen. Vi holder ofte Åbent Hus.

Begynd her