Kom på banen...

Badminton

Et fag hvor du vil blive præsenteret for teknisk og taktisk træning. Du vil blive udfordret fysisk og mentalt. Møde specifikke træningsøvelser, lærer om kroppens fysiologi, "lege badminton", spille kampe og udvikle din forståelse af spillet. 

I løbet af året vil der være mulighed for, at deltage i stævner, som fx. NM for efterskoler.

Vi kan tilbyde dig faget 1 time om ugen. 

 

Basketball

Her vil du opleve både tempo og fysisk udfordring. Det handler om samspil og samarbejde og du vil blive undervist i, hvordan dette bedst udføres på banen. Du kan deltage på holdet uanset dit niveau. I løbet af året vil der være mulighed for, at deltage i stævner som DM og NM for efterskoler.

Vi kan tilbyde dig faget 2 timer om ugen.

 

Fit by Nature

Faget, hvor vi træner hele kroppen - og gør det i det miljø, der er lige udenfor din hoveddør.
Du vil opleve øget styrke, kondition, udholdenhed, smidighed, koordination og balance. Vi vil arbejde med din motivation og giver dig lyst til - og mulighed for - et sundt og aktivt liv. Tilmed vil du komme til at kende din krop bedre, og derfor kunne arbejde med dine udfordringer, og bevidst bruge styrker. Vi træner intenst og lægger vægt på effektivitet, funktionalitet, kropsbevidsthed og evnen til at få øje på træningsmuligheder i det fri. Vi træner udendørs.

Begreber som forpligtende fællesskab, vedholdenhed, nysgerrighed, optimisme, social intelligens og engagement vil blive bragt i spil. Du vil få redskaber til efterfølgende at kunne fortsætte din træning. Der vil blive arbejdet frem imod at du og dine træningskammerater vil kunne sammensætte et træningsforløb for resten af gruppen.   

Vi kan tilbyde dig faget 1 time om ugen.

 

Floorball

I dette fag vil du prøve kræfter med tempo og intensitet, når du sammen med dit hold skal forsøge at vinde kampe. Du vil blive undervist i taktisk kunnen og få indblik i, hvordan du teknisk kan blive endnu bedre til spillet. Du kan deltage i faget uanset dit niveau. I løbet af året vil der være mulighed for at deltage i bl.a. NM for efterskoler og arrangerede kampe med andre skoler.

Du vil også have mulighed for at deltage i floorballweekends, samt kampe og træning på hverdagsaftener.

Vi kan tilbyde dig faget 2 timer om ugen.

 

Fodbold

Er et fag for dig, der elsker fodbold og fysiske udfordringer. Gennem timerne vil dine tekniske, taktiske og fysiske færdigheder forbedres. Faget er primært et praktisk fag, men vi arbejder også med de koordinationsmæssige dele af fodbold. Du kan deltage i faget uanset dit niveau. I løbet af året vil der være mulighed for at deltage i bl.a. NM for efterskoler og andre spændende fodboldarrangementer. Du vil også have mulighed for at deltage i fodboldweekends på skolen eller dyste mod tidligere årgange.

Vi kan tilbyde dig faget 2 timer om ugen.

 

Supplerende fodbold

Tilbydes som ekstra model til vores almindelige fodbold. Så hvis du er interesseret i mere en 2 timers fodbold om ugen, er supplerende fodbold lige noget for dig. I dette fag har du en unik mulighed for at arbejde intensivt med din fodbold. Der tilbydes bl.a. hjælpetræner, individuel træning og målmandstræning.

Vi kan tilbyde dig faget 2 timer om ugen.

 

Grundtræning og bevægelse

Et fag for dig, der vil komme i bedre form, få større kropsbevidsthed, bedre koordination og flytte grænser. Du vil prøve kræfter med områder, som er inspireret af crosstræning, fysisk grundtræning, dans, rytmisk gymnastik og ekspressiv bevægelse. Du bliver bl.a. undervist i opvarmning, kroppens muligheder og i, hvordan du kan presse dig selv. Du kan deltage på dette hold uanset dit niveau. Desuden er det også muligt, at du som elev kan få medindflydelse på fagets aktiviteter.   

Vi kan tilbyde dig faget 2 timer om ugen.

 

Horsemanship

Elsker du heste?

Uanset om du er rutineret rytter, har en smule erfaring eller aldrig har haft med heste at gøre, så er der mange oplevelser og udfordringer at hente i hestesporten.
Vi tager til en større lokal rideklub, hvor du får undervisning, dette vil primært være indenfor dressurridning, men vi skal også på skovtur mm.
Horsemanshiptimerne består også af lidt teoriundervisning, hvor vi kommer omkring både hestens instinkter, biomekanik, pasning og træning mm.
Men vi skal også ud at opleve lidt andet - vi kan bl.a. tage til travbanen, ride på islændere ved havet, besøge dyrlægen, opleve køresporten eller noget helt andet.

Vi kan tilbyde dig faget 2 timer om ugen.

 

Håndbold

Et fag for dig, der elsker håndbold eller drømmer om, at prøve kræfter med denne sport. Du bliver bl.a. undervist i sammenspil, fintetræning, skudtræning og individuelle fokuspunkter. I løbet af året vil der være mulighed for, at deltage i stævner, som NM eller mixturneringer- og kampe. Derudover kan du deltage i håndboldweekender og opleve gæstetrænere.

Vi kan tilbyde dig faget 2 timer om ugen.

 

Løbeudfordringen

Faget er både for dig, der er rutineret løber og ønsker mere udfordring. Men også for dig, der er nybegynder og ønsker at komme i bedre form.

I timerne veksler vi vores ture imellem intervaltræning, distanceløb, bakketræning og tests. Timerne bruges også som træning hen imod deltagelse i diverse løbearrangementer.

I løbet af året er der mulighed for, at deltage i forskellige løb, som fx Efterskolernes NM i Rold Skov, Aalborg halvmarathon, Grundlovsløbet i Hjørring.

Løb tilbydes periodevis i løbet af skoleåret. Faget tilbydes således fra skolestart til efterårsferien, og igen fra vinterferien til skoleårets afslutning med 1 time om ugen.

 

Løb og skadeforebyggende træning for begyndere

Faget er for dig som er ny løber, og ønsker at deltage i et træningsfællesskab sammen med andre ligesindede. Vi benytter den ugentlige træning til at forbedre kondi samt styrke muskler og sener.
I timerne varmer vi grundigt op med relevant træning for kroppens muskler og sener. Derefter kortere varierede løbeture eller intervaltræning med fokus på konditionstræning.

Det vil i løbet af året være muligt at deltage i løbearrangementer hvis man ønsker dette.

Faget tilbydes som halvårsfag med 1 time om ugen.

 

Outdoor

Kan du lide at være i det fri?

I Outdoor vil du få en bred vifte af udfordringer og oplevelser. Det kan fx være: Adventure race, hiking, vinterbadning, overnatning i det fri, svedhytte, mad i - og af - naturen og meget mere. Du vil møde en bred pallet af Outdoor aktiviteter, og få mulighed for selv at lære at planlægge ture og aktiviteter i det fri. Du behøver ingen forudgående forudsætninger, bare du er fuld af "gå på mod" og holder af udfordringer i naturen. I løbet af året, vil du få kundskaber, der klæder dig på til at bruge naturen og alle dens fortræffeligheder, på forskellige årstider. Du vil - afhængigt af dit engagement - kunne optjene enten det eftertragtede guld, sølv eller bronze - mærke i Hørby Outdoor.

Timerne til Outdoor afvikles i forbindelse med forskellige arrangementer ud af huset. Dette svarer ca. til 2 timer om ugen.

 

Volleyball

Faget for dig, der vil prøve kræfter med volleyball uanset dit niveau. Du vil blive undervist i spillets grundslag samt tekniske og taktiske elementer af spillet.
I løbet af året vil der bl.a. blive arrangeret 2 volleyballweekender samt en volleyballcamp, hvor det er muligt at arbejde med teknik samt selvfølgelig spille en masse volleyball også mod andre hold og skoler.
Hvert år deltager vi i diverse efterskolestævner. Blandt andre kan nævnes NM for efterskoler, Nordjysk 4-skolestævne og mix-motionsstævner.

Vi kan tilbyde dig faget 2 timer om ugen.

Se mere