Kom på banen

B- og E-sport

B- og E-sport er for dig, som elsker spil! Uanset om vi snakker FIFA på værelset med vennerne, Fortnite online, eller brætspil med vennerne og familien.

E-sport-events og Brætspilscafeer popper op alle steder, og vi tager dig ind i dette store underholdningsunivers.

Du kommer til at prøve en masse forskellige spil indenfor kategorierne:

GAMING*:

  • CS-Go, League of Legends, FIFA, Fortnite/Apex Legends/PUBG

BRÆTSPIL mm:

Strategispil:

  • Risk, Settlers, 4-mands Stratego, Pandemic, King of Chicago mm 

Underholdningsspil:

  • Hint, Codenames, Varulv, Sequence, Partners mm. 

Kortspil:

  • Whist, Poker, Casino, Hjerterfri mm.

Vi er selvfølgelig også klar, hvis du kender verdens fedeste spil, og du har mod på at lære os det!

I B- og E-sport får du mulighed for at styrke dine evner indenfor taktik, logisk tænkning, diplomati og sportsmanship og selvfølgelig udvikle dine sociale kompetencer.

Du vil blive kastet ud i teamwork-arbejde, hvor du skal forholde dig til din og andres læringsstile. Du vil også prøve kræfter som spildesigner, hvor du skal skabe dit eget brætspil og designe dit eget computerspil ved hjælp af simpel programmering.

Vi glæder os til at have dig på holdet!

*Skolen har desværre ikke Gamercomputer-udstyr og andet konsol-udstyr til dig på skolen, og det kræver derfor, at du selv medbringer/anskaffer dette. Vi forsøger at tilpasse undervisningen efter det udstyr vi har på holdet.

Vi kan tilbyde dig faget 2 lektioner om ugen. Vil du vide mere? Læs mere om B- og E-sport på Hørby.

 

Floorball

I dette fag vil du prøve kræfter med tempo og intensitet, når du sammen med dit hold skal forsøge at vinde kampe. Du vil blive undervist i taktisk kunnen og få indblik i, hvordan du teknisk kan blive endnu bedre til spillet. Du kan deltage i faget uanset dit niveau. I løbet af året vil der være mulighed for at deltage i bl.a. NM for efterskoler og arrangerede kampe med andre skoler.

Du vil også have mulighed for at deltage i floorballweekends, samt kampe og træning på hverdagsaftener.

Vi kan tilbyde dig faget 2 lektioner om ugen. Vil du vide mere? Læs mere om floorball på Hørby
 

Fodbold

Elsker du fodbold og fysiske udfordringer? Glæd dig til, at dine tekniske, taktiske og fysiske færdigheder bliver bedre. Fodbold på Hørby er primært et praktisk fag, men vi arbejder også med de koordinationsmæssige dele af fodbold. Du kan vælge Fodbold uanset dit niveau.

I løbet af året vil der være mulighed for at deltage i bl.a. NM for efterskoler og andre spændende fodboldarrangementer. Vi arrangerer også fodboldweekends på skolen eller dyster mod tidligere årgange.

Vi kan tilbyde dig faget 2 lektioner om ugen.

 

Supplerende fodbold

Brænder du for fodbold? Så skal du vælge valgfaget Supplerende fodbold, som vi tilbyder som ekstra modul til vores almindelige valgfag Fodbold. På Supplerende fodbold arbejder du intensivt med din fodbold. Vi tilbyder bl.a. hjælpetræner, individuel træning og målmandstræning.

Vi kan tilbyde dig faget 2 lektioner om ugen.

 

Grundtræning og bevægelse

Et fag for dig, der vil komme i bedre form, få større kropsbevidsthed, bedre koordination og flytte grænser. Du vil prøve kræfter med områder, som er inspireret af crosstræning, fysisk grundtræning, dans, rytmisk gymnastik og ekspressiv bevægelse. Du bliver bl.a. undervist i opvarmning, kroppens muligheder og i, hvordan du kan presse dig selv. Du kan deltage på dette hold uanset dit niveau. Desuden er det også muligt, at du som elev kan få medindflydelse på fagets aktiviteter.   

Vi kan tilbyde dig faget 2 lektioner om ugen.
 

Fit by Nature

Er du klar på at træne, få frisk luft og samtidigt være i godt selskab? - Så er Fit By Nature lige noget for dig! Dette er valgfaget hvor vi træner hele kroppen - inklusiv hjernen! Ude i naturen kan hjernen nemlig få fri, og dette giver mulighed for at kroppen kan udskille en masse gode endorfiner. Du vil få mulighed for, 1 gang om ugen, at begive dig ud på en anderledes fitnessoplevelse med naturen og dens omgivelser som legeplads. Her er det kun din egen kreativitet som sætter begrænsningerne, og rækker den ikke så langt, er vi heldigvis et helt hold som står klar til at komme med ideer og til at bakke hinanden op.

Du vil opleve øget styrke, kondition, udholdenhed, smidighed, koordination og balance. Vi vil arbejde med din motivation og arbejde hen imod en øget lyst til - og mulighed for - et sundt og aktivt liv. Vi træner intenst og lægger vægt på effektivitet, funktionalitet, kropsbevidsthed og evnen til at få øje på træningsmuligheder i det fri.

Begreber som forpligtende fællesskab, vedholdenhed, nysgerrighed, optimisme, social intelligens og engagement vil blive bragt i spil. Du vil få redskaber til efterfølgende at kunne fortsætte din træning. Der vil blive arbejdet frem imod at du og dine træningskammerater vil kunne sammensætte et træningsforløb for resten af holdet.   

Vi kan tilbyde dig faget 1 lektion om ugen.
 

Håndbold

Faget er både for dig, der elsker håndbold og for dig, der som ny har lyst til at lære sporten at kende. Du vil igennem året blive undervist i både taktisk og teknisk træning. Taktisk fokuserer vi på vurderingsspil, håndboldforståelse, altså de små dele af spillet, der afgører om kampen vindes. Teknisk arbejder vi især med din kasteteknik, skudvarianter, målmandstræning og fintespil. Du vil igennem året desuden have mulighed for at få opfyldt individuelle fokuspunkter. Vi deltager i DGIs efterskoleturnering, NM, Beachstævne og spiller derudover træningskampe. I løbet af året har du mulighed for at deltage i håndboldweekender, samt at møde gæstelærere.

Faget tilbydes med 2 lektioner om ugen, men ved supplerende træning som også tilbydes, kan du få faget i alt 3 lektioner om ugen.

 

Løb

Fagene er både for dig, der er rutineret løber og ønsker mere udfordring. Men også for dig, der er nybegynder og ønsker at komme i bedre form.
I timerne veksler vi vores ture imellem intervaltræning, distanceløb, bakketræning og tests. Timerne bruges også som træning hen imod deltagelse i diverse løbearrangementer.

I løbet af året er der mulighed for, at deltage i forskellige løb, som fx Efterskolernes NM i Rold Skov, Aalborg halvmarathon, Grundlovsløbet i Hjørring.
Løb tilbydes periodevis i løbet af skoleåret. Faget tilbydes således fra skolestart til efterårsferien, og igen fra vinterferien til skoleårets afslutning med 1 lektion om ugen.

 

Outdoor Challenge

Kan du lide at være ude i det fri? I Outdoor Challenge får du en bred vifte af udfordringer og oplevelser. Det kan f.eks. være: Adventure race, hiking, vinterbadning, overnatning i det fri, svedhytte, mad i - og af - naturen og meget mere.
Du vil møde en bred pallet af Outdoor aktiviteter og få mulighed for selv at lære at planlægge ture og aktiviteter i det fri. Du behøver ingen forudgående forudsætninger, bare du er fuld af "gå på mod" og holder af udfordringer i naturen.

I årets løb, vil du få kundskaber, der klæder dig på til at bruge naturen og alle dens fortræffeligheder, på forskellige årstider. Du vil - afhængigt af dit engagement - kunne optjene enten det eftertragtede guld, sølv eller bronze - mærke i Hørby Outdoor.

Outdoor Challenge er et tilbud til alle skolens elever. Løbende hen over skoleåret, vil du møde udfordringer som du frit kan vælge at deltage i.

 

Styrketræning

Træn din krop, så du bliver stærkere og sundere fysisk og psykisk.

I Styrketræning arbejder vi med:

  • Tung vægt
  • Kropsvægt
  • Puls
  • Teknik
  • Kost

Du lærer i faget at lave træningsprogrammer der kan bruges i fitnesscentret og derhjemme.

Tung vægt er styrketræningsøvelser med vægtskiver, medicinbolde, kettlebells og håndvægte. Desuden skal vi arbejde med sportsgrenen crossfit.

Vi arbejder også med kropsvægt i faget og du får en masse ideer til øvelser, som du kan lave hjemme på værelset uden, at det kræver en masse udstyr.

Et nøgleord i faget er teknik. Vi arbejder med at løfte rigtigt og at udføre øvelserne, så vi bliver stærke og dermed ikke får ondt.

Vi vil undersøge skadesforebyggende øvelser og genoptræning.

Udover den fysiske træningsdel vil du i faget blive introduceret til kostens betydning for din træning! Du skal nemlig have muligheden for at få det maximale ud af din træning.

Vi kan tilbyde dig faget 2 lektioner om ugen.

 

Volleyball

Faget for dig, der vil prøve kræfter med volleyball uanset dit niveau. Du vil blive undervist i spillets grundslag samt tekniske og taktiske elementer af spillet.
I løbet af året vil der bl.a. blive arrangeret 2 volleyballweekender samt en volleyballcamp, hvor det er muligt at arbejde med teknik samt selvfølgelig spille en masse volleyball også mod andre hold og skoler.
Hvert år deltager vi i diverse efterskolestævner. Blandt andre kan nævnes NM for efterskoler, Nordjysk 4-skolestævne og mix-motionsstævner.

Vi kan tilbyde dig faget 2 lektioner om ugen.

 

Badminton

Et fag hvor du vil blive præsenteret for teknisk og taktisk træning. Du vil blive udfordret fysisk og mentalt. Møde specifikke træningsøvelser, lærer om kroppens fysiologi, "lege badminton", spille kampe og udvikle din forståelse af spillet. 

I løbet af året vil der være mulighed for, at deltage i stævner, som fx. NM for efterskoler.

Vi kan tilbyde dig faget 1 lektion om ugen. 

 

Basketball

Her vil du opleve både tempo og fysisk udfordring. Det handler om samspil og samarbejde, og du vil blive undervist i, hvordan dette bedst udføres på banen. Du kan deltage på holdet uanset dit niveau. I løbet af året vil der være mulighed for, at deltage i stævner som DM og NM for efterskoler.

Vi kan tilbyde dig faget 2 lektioner om ugen.