Til dine forældre

”Se mig som jeg er og vis mig, hvem jeg kan blive”. Det er en vigtig grundsætning på Hørby Efterskole.

Vi ser dit barn, som han eller hun er.

Læring og dannelse

Hørby Efterskole er en almen dansk efterskole, som arbejder målrettet med både læring og dannelse.

Vi ved, at unge lærer forskelligt og arbejder derfor med udgangspunkt i de fire læringsstile:

Teoretikeren, Pragmatikeren, Reflektoren og Aktivisten.

Anerkendt forskning

Det er ikke begreber, som vi selv har fundet på. Vi tager udgangspunkt i tanker fra den amerikanske indlæringsforsker David Kolb, der er bredt anerkendt for sit arbejde med læringsstile og eksperimentel læring.

Derudover er vores tilgang til ungdomskulturen stærkt præget af den tyske professor i pædagogik Thomas Ziehe og professor Per Schultz Jørgensen.

På Hørby Efterskole har vi arbejdet målrettet med at implementere læringsstile i undervisningen siden år 2000.

Hørby Efterskole arbejder ikke med linjer, men vi har en række inspirerende valgfag som eleverne selv kan blande efter interesse.

I 2016 udarbejdede konsulentfirmaet Lilhauge Svarrer en rapport om betydningen af et efterskoleophold i samarbejde med Hørby Efterskole. Den kan du hente her:

Hørby - en efterskole med karakter

Prisen er "all inclusive"

Ugeprisen på Hørby ligger i den lave ende for efterskoler, og du får som forældre ikke ekstra udgifter til ture og lejre mv.

Du skal betale for en startpakke (skoletøj mv.), men derudover er her ingen gebyrer eller depositum. Det hele er med i prisen.

Pris pr. uge

Et ophold på Hørby Efterskole begynder midt i august og slutter sidst i juni. I alt modtager eleverne undervisning i 42 uger på Hørby.

I skoleåret 2017/2018 er prisen pr. uge 2.150 kr., men herfra skal I trække et stort tilskud fra staten. Størrelsen på tilskuddet afhænger af husstandens samlede indkomst i kalenderåret to år før skolestart.

Har efterskoleeleven hjemmeboende søskende under 18 år ved skolestart, får familien ekstra tilskud til opholdet.

Beregn familiens pris her

Kom forbi

Det er en god idé at besøge Hørby Efterskole sammen med din søn eller datter, inden I beslutter jer for, om det er her, han eller hun skal på efterskole.

I kan besøge os til Åbent Hus den første torsdag i hver måned, til Efterskolernes Dag sidste søndag i september eller til Efterskolernes Aften anden onsdag i januar.

Har I ikke mulighed for at komme nogle af disse dage, kan I altid kontakte os og aftale besøg på en dag, som passer jer.

Vi glæder os til at se jer

Skolens ansatte og bestyrelse

Lærerne og de øvrige ansatte på Hørby Efterskole har mange forskellige kompetencer, og vi er lige så forskellige som eleverne er det.

Men én ting har vi fælles. Vi brænder for at undervise unge mennesker og møde dem, der hvor de er i deres liv for at bringe dem videre med ny læring mod nye mål.

Her kan du se, hvem vi er: Se skolens ansatte

Skolens bestyrelse - Hørby Efterskoles bestyrelse består af:

• Direktør Jens Højer, formand, Gandrup
  • Teknisk chef Morten Sønderskov, næstformand, Frederikshavn
  • Sagsbehandler Karen Bæk, Sindal
  • Lærer Glenn Armand Doucette, Sindal
  • Lektor Thomas Engsig, Aalborg
  • Bygningskonstruktør Kaj Rasmussen, Brønderslev
  • Børnehaveklasseleder Pernille Stenbjerg, Dybvad
  • Sygeplejerske Tove Østergård, Sindal

Ligeledes i bestyrelsen - Tilforordnet fra ledelsen og lærerrepræsentant

• Forstander Mogens Vestergård Pedersen
  • Viceforstander Ole Læborg
  • Lærer Mette Ravnholt

Skolens historie

Hørby Efterskole har en historie, som begynder først i 1970´erne, hvor en række folkekirkelige organisationer købte den nuværende hovedbygning for at drive efterskole på stedet.

Skolen fik navnet Hørby Ungdomsskole, som dengang betød, at det var en efterskole, der tilbød folkeskolens prøver.

Det første elevhold begyndte på Hørby Ungdomsskole i 1972. Det var 30 elever, som var på efterskole fra april til august. I august 1972 optog efterskolen 70 elever til et fuldt skoleår.

Siden årtusindskiftet har vi målrettet udviklet skolens pædagogik med udgangspunkt i forskningsbaseret viden om læring og det at blive bedre til at lære.

Gennem årene er skolen udbygget i mange etaper og har i dag plads til 130 elever i flotte rammer der passer til arbejdet med læringsstilene. Her er god plads til udfoldelse både inde og ude.

Baglandet til Hørby Efterskole er fortsat folkekirkelige organisationer samt skolens elevforening, og udgangspunktet er nu som fra skolens start et kristent livs- og menneskesyn, som sætter den enkelte fri til at udvikle sig i fællesskabet.

Lovpligtig information

Tilmelding

Når I har valgt Hørby Efterskole er det nemt at tilmelde sig som elev på skolen. I kan gøre det online her på hjemmesiden, hvor det er muligt at underskrive med NemId.

I kan også downloade en tilmelding, som I kan udfylde og maile eller sende til os med posten.

Online tilmelding

Tilmelding på papir