Hørby her og nu

Der sker altid noget på Hørby Efterskole. Her kan du følge med i nyhederne fra skolen. Du kan også følge med i skolens liv på facebook.

De seneste nyhedsbreve finder du her:

22. SEPTEMBER 2017

NM i fodbold

NM i fodbold fredag den 22. september 2017

Se resultaterne her

24. SEPTEMBER 2017

Efterskolernes Dag 24. September kl. 13-17

Besøg Hørby Efterskole på Efterskolernes Dag søndag den 24. september kl. 13-17 og se, hvordan vi gør. Mød vores elever og hør, hvordan de oplever at arbejde med individuelle læringspræferencer i moderne læringsmiljøer, hvor vi har afskaffet de traditionelle klasser, og i stedet givet plads til forskellighed og fællesskab.

På alle områder kan Hørby Efterskole noget ganske særligt. Vi underviser ud fra elevernes forskellige læringspræferencer, hvilket giver faglige resultater og ny motivation til at lære, og så er vi kendte for den specielle Hørby-ånd, der giver plads til at vokse og udvikles i fællesskabet på skolen.
Hele skolen er gjort klar til at modtage gæster, så alle kan mærke den helt særlige stemning, der er på Hørby med aktiviteter, hygge og samvær.

Aktiviteter i løbet af dagen:

• Læringspræferencer, valgfag mm.: Hør om læringspræferencer, de mange intelligenser og moderne læringsmiljøer samt de mange spændende valgfag
  • Performance: Der er musisk værksted, aktivitet på scenen og sceneteknikerne laver kulisser, arbejder med rekvisitter, lyd- og lyssætning
  • Idræt: Skolens brede idrætstilbud arrangerer sport, sjov og konkurrencer i hallen
  • Kreativt værksted: Find din kreative side frem og lad dig inspirere!
  • Rundvisninger: Kom og få en rundvisning. Vore elever viser rundt på skolen, i huse og værelser, og du kan få en snak med en af skolens engagerede lærere
  • Forfriskninger: Vi sørger for mad, kaffe og forfriskninger – og så er der tid til at få en snak om dig og dine muligheder på Hørby

Vi glæder os til at se dig på Hørby Efterskole!

8. SEPTEMBER 2017

Floorball camp for piger

Kom til floorball camp for piger U-15 og U-13 den 28.+29. oktober 2017.

Læs mere og tilmeld dig.

8. SEPTEMBER 2017

Pressemeddelelse - Mine personlige mål

Mine personlige mål

”Jeg vil gerne blive bedre til at se mere logisk på tingene”, ”Jeg vil gerne forbedre min kondition – MEGET!”, ”Blive bedre til at stole på mig selv, og være lidt mere ligeglad med, hvad andre mener” og ”Få styr på Excel, GeoGebra og andre umulige programmer”.

Disse og mange andre har været målsætninger som eleverne på Hørby Efterskole har sat for deres år på efterskolen. De er gennem de første uger på skolen blevet præsenteret de målsætninger undervisningen skal køre efter, hvor der tages udgangspunkt i de mange styrkesider, hvert enkelt menneske har. Her er der ikke bare tale om et værkstøj, der hænger sammen med det at gå i skole, men i det hele taget et værktøj, der handler om de udfordringer man står over for i hverdagen og de kompetencer, der skal trækkes på, når en udfordring skal klares.

Derfor handler elevernes personlige mål om alt lige fra, hvordan man vil arbejde på at se sig selv i forhold til andre mennesker, til hvordan man vil træne evnen til at opfatte ting logisk og til det at styrke sin kondition. Noget vil falde let, når man først kommer i gang med det, mens andet virkelig kræver energi for at udvikle sine evner på det helt specielle område, hvor man har et mål om at blive bedre.

Beskeden til eleverne har været, at de skal formulere deres mål sådan, at det er ok, at de bliver delt med andre. På skolen er der nemlig blevet en væg, hvor alle skemaerne hænger, og hvor man kan gå lidt og kigge på, hvad de forskellige har valgt at udfordre sig selv med i deres år på Hørby Efterskole.

Hørby Efterskole sluttede den fire ugers introduktionsperiode med en forældreweekend, hvor elevernes forældre fik lejlighed til at stifte lidt nærmere bekendtskab med den daglige undervisning, ligesom der også var en række aktiviteter, der krævede samarbejde mellem elever og forældre for at komme frem til en løsning på de udfordringer, de blev stiller overfor.

Næste gang Hørby Efterskole inviterer på besøg er i forbindelse med Efterskolernes Dag søndag den 24. september, hvor der er åbent hus mellem kl. 13 og 17 for alle, der gerne vil vide lidt mere om, hvad et efterskoleophold handler om.

5. oktober 2017

Åbent hus på Hørby Efterskole

Åbent Hus på Hørby Efterskole

Åbent hus første torsdag i måneden på Hørby Efterskole kl. 18.45 - 20.45. Går du og overvejer at skulle på efterskole til næste skoleår, så er du velkommen til en rundvisning og en snak om livet på efterskolen og dine muligheder her. Vi glæder os til at møde dig.